weerspreuken per maand
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december

weerspreuken per seizoen
lente
zomer
herfst
winter

diverse weerspreuken
weerspreuken met dieren
weerspreuken met heiligen
weerspreuken ijsheiligen
weerspreuken hondsdagen
weerspreuken sinterklaas
weerspreuken kerst

weer spreekwoorden
leuke weer spreekwoorden

weersverwachting
komende 3 uur

weertypes
bewolking
hagel
onweer
regen
sneeuw
storm
zon
vakantieweer

over het weer
wat is weer

leuke weer weetjes
merkeldagen en lotdagen
hondsdagen en onweer
oudewijvenzomer
heiligen en weersvoorspellingen
wat is een almanak

Sneeuw

Sneeuw is een winterse neerslag die bestaat uit sneeuwvlokken. Deze sneeuwvlokken vallen tijdens een sneeuwbui en bestaan uit ijskristallen. Omdat Nederland een gematigd zeeklimaat heeft zijn de winters hier zacht en kan het voorkomen dat er jaren geen sneeuw valt. Als het valt dan zijn de hoeveelheden gemiddeld niet zo groot. Sneeuw kent 2 gezichten, als er grotere hoeveelheden vallen kan door gladheid overlast ontstaan. Daarnaast is er ook sneeuwpret en zijn vooral kinderen bezig met glijbanen maken, sneeuwpoppen maken en sneeuwbalgevechten houden waarin ze elkaar bekogelen met sneeuwballen. Met Kerst is het vaak de wens dat er sneeuw gaat vallen, de natuur ziet er dan uit als een sprookjesachtige wereld wat zeker sfeerverhogend werkt.

Sneeuwgebieden

Komen in Nederland niet voor maar wel in landen waar bergen zijn zoals Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en andere alpenlanden. Deze gebieden zijn met name in de winter populair als wintersport gebieden. Waar mensen kunnen skiën, langlaufen, wandelingen maken en vaak een sfeervolle arrensleetocht kunnen maken door de prachtige omgeving waar ze op wintersportvakantie zijn.

Lawine

Een lawine is een grote massa sneeuw die van een helling zoals een berg omlaag komt. Door de opwarming van de aarde komen lawines steeds vaker voor. Ze kunnen levensgevaarlijk voor mensen zijn die in de buurt van een lawine zijn. Deze kunnen onder de sneeuwmassa bedolven raken en overlijden. Gelukkig worden deze mensen vaak gered door gespeialiseerde teams die met getrainde honden op zoek gaan. Het is bij wintersport belangrijk om berichten over lawinegevaar in de gaten te houden. Daarnast is het niet verstandig om buiten de skipiste te gaan skiën, dat kan voor ongewenste lawines zorgen.
sneeuw

wintersport

sneeuwpop


home © weer-spreuken.nl - sneeuw, sneeuwbui, sneeuwvlokken, sneeuwpop, sneeuwpret, sneeuwbalgevechten, sneeuwgebieden, lawine, wintersportvakantie